Recension

THE CREW 2

Var det ont om semesterdagar i somras? Behöver du ett miljöombyte? Då föreslår jag att du hoppar in i Ivory Towers massiva racingvärld, som spänner från kust till kust på nordamerikanska kontinenten.

Här är det nämligen bäddat för varierad racing, på asfalt, offroad, i luften eller till havs. På två hjul eller fyra, med eller utan propeller, så täcker The Crew 2 de allra flestas behov av fart.

Kan ett racingspel med så många beståndsdelar verkligen underhålla på alla plan då? Till största delen ja! Mycket har hänt sedan det första spelet som kom för i runda slängar tre och ett halvt år sedan och ju inledningsvis kantades av diverse olika tekniska problem. Ett open world online racingsspel som hade grava problem med uppkoppling och tekniska buggar som i princip reducerade det till ett taffligt, dåligt utvecklat singelplayerspel, gjorde att luften gick ur för många.

Ubisoft gav dock inte upp och lagade under det efterföljande året spelets allra flesta brister och släppte en del schyssta DLC, vilket ett år efter att spelet hade sin release faktiskt gjorde spelet riktigt, riktigt underhållande.
Nu är det såklart inte alls okej att ett släppt spel för sexhundra spänn knappt är spelbart förens ett år efter release, MEN Ubisoft och Ivory Tower lärde sig av sina misstag.

The Crew 2 är i mycket bättre skick än originalet var när det kom. Därmed inte sagt att det är helt befriat från buggar, för det är det verkligen inte. Exempelvis har jag nu i flera dagar kört runt i Los Angeles, New York, Detroit och Miami och överraskats av att klimatproblemen tycks vara extremt påtagliga i USA, vad än president Trump hävdar.

Vart jag än kör, flyger eller rör mig så ligger ett snötäcke över landskapet. Jag testade att köra ner till stranden i L.A. och mycket riktigt låg bikinitjejer och surfande dudebros i hawaiishorts på solstolar trots den uppenbart snöiga väderleken. Nåja, lite buggar kan jag leva med, huvudsaken är att själva racingen fungerar online, och det gör den verkligen.

Det är lätt att förlora tiotals timmar i Amerikas förenta stater där variationen i städerna och miljöerna (när inte väderbuggen är aktiv vill säga) är så enorm. Från snötäckta höga bergsvägar till soliga, varma strandpromenader och Manhattans ikoniska gator utgör skådeplatser för fartfyllda racinglopp.

Att dessutom med ett enkelt knapptryck kunna byta mellan olika fordon, bilar, flygplan, båtar och så vidare gör att det sällan blir tråkigt. Jag saknar lite av första spelets story med undercoverpoliser, oskyldigt dömda och hämnd. Nummer två är mer direkt fokuserat på att en egenskapad karaktär ska vinna tävlingar och bli bäst i USA. Inte lika finurligt, men visst, det är racing som spelet främst handlar om.

Jag gillar dock när man får ett extra spänningsmoment med story i annars relativt simpla spel som racinggenren brukar erbjuda. The Crew 2 känns i det avseendet mycket mer som Forza Horizon-spelen till Xbox än som det första The Crew. Vad Ivory Tower dock lyckas fint med är just körandet, flygandet, ja, all körning i princip. Det är oftast en bra distinktion mellan olika fordon i de olika klasserna och turneringarna där du skiftar fordonstyp under loppets gång är underhållande. Att mitt i ett hopp med din Audi TTS inse att du är på väg ner mot en sjö och automatiskt byts ditt fordon till en båt, detta adderar en viss galen underhållning till spelet.

Grafiskt ser det betydligt bättre ut än vad det låter, med taffliga röstskådisar i högupplösta miljöer, något som snarare är regel än undantag i den här typen av spel och kanske inget jätteproblem. Fokus på samarbete online är riktigt roligt och kräver faktiskt att du alltid är uppkopplad, inget problem år 2018 men väl värt att nämna. The Crew 2 är helt klart roligt och passar utmärkt i hemmabion med tanke på det visuella som bjuder på stora, härliga landskap högt upp i himlen, offroad bland granar och tallar eller urbant mellan coffee shops och affärer. Ljudet kunde som sagt varit vassare men sköter ändå oftast sitt jobb, och rent tekniskt fungerar det mycket bättre än föregångaren.
Väldigt tråkigt bara att man slopat huvuddelen av storyn från förra spelet då det fungerade mycket sm en motivator till att spela vidare i det långa loppet.


THE CREW 2

Genre: Racing
Utvecklare: Ivory Tower
PEGI: 12
Testat på: PS4 Pro

Spelglädje 7/10
Grafik 8/10
Ljud 6/10
Online 8/10

Totalt 7/10


Artikelflöde

Äntligen besked!

SISTA SÄSONGEN AV GAME OF THRONES - PREMIÄR I APRIL 2019

Game of Thrones sista och åttonde säsong i sex avsnitt har premiär på HBO Nordic i april 2019.


Z-Wave.Me Wall Controller SC

Som en strömbrytare på väggen!

Tänk om man kunde tända och släcka i taket genom att trycka på en knapp, en slags lampknapp på väggen, i det rum man vill tända i – och fjärrstyra eller tidstyra samma lampa!


MÅNADENS STORBILDSUPPLEVELSE

SPIDER-MAN

Spindelkillen är tillbaka! Denna gång i form av en PS4-exklusiv stortitel utvecklad av välrenommerade Insomniac Games.


Osmart på IFA

Popps Smart Camera Gateway

Det smarta, intelligenta hemmet bjuder på enastående komfort och bekvämlighet och har redan blivit en realitet.


Referensmässig UHD-duo

Värstingar från Pioneer

Sedan Oppo lämnade spelarmarknaden har Panasonic varit ensamma om en tung lyxspelare med alla finesser, men nu får den konkurrens av Pioneer UDP-LX500, och senare i år UDP-LX800.


Intervju – Ennio Midena

Han är verklighetens Videomannen

I nya svenska thrillern Videomannen kretsar handlingen kring en fanatisk VHS-samlare och en försvunnen zombierulle. Vi har träffat videofantasten som filmens huvudperson delvis är inspirerad av.


TÄVLING

JURASSIC WORLD: FALLEN KINGDOM

TÄVLA OCH VINN FILMEN PÅ BLU-RAY OCH SPELET TILL PS4!


Sony UBP-X500

Billig universalspelare

Slanka Sony UBP-X500 - firmans tredje och billigaste Blu-rayspelare.


Blu-rayaktuella You Were Never Really Here

Vedergällning på beställning

När You Were Never Really Here premiärvisades på Cannesfestivalen ifjol fick filmen ta emot en lång stående ovation från publiken. Nu släpps äntligen det kritikerhyllade och brutalt intensiva thriller-dramat på Blu-ray.


Möbelsnickeri för hemmabio

Läcker retro

I Vancouver finns MazinCraft som specialiserat sig på möbelsnickeri för hemmabio.


Smidigare korrigering

Ny version av Dirac Live!

Den nya andra generationens ljud- och rumsoptimeringsprogram är inte bara uppgraderad rent tekniskt utan ska också vara ännu mer lättanvänt med både tydligare gränssnitt och förenklad inkoppling.


Sony TV

Nya toppmodeller

Namnet Master reserverar Sony för sina allra bästa TV-apparater och nu kommer två nya minimalistiska Mastermodeller: AF9-OLED och ZF9-LCD.


32-kanals processorförsteg

StormAudios nya topprocessor

Ett balanserat moduluppbyggt 32-kanals processorförsteg överlastad med finesser som tre 3D-format, Sphere Audio och Dirac Live-korrigering, men ändå har överskådligt gränssnitt och är lika hemtam multisammanhang som i kräsen hifimiljö - finns det?


Exklusivt för hemsidan!

Krönika: I favoriternas fotspår

När regnet sveper in från väster och sommaren drar sin sista suck dricker vi kaffe på Kafé Öresund i Viken.


Marantz NR1609

Röststyrd lågprofil

Marantz uppskattade slimline-receivrar heter i år NR1509 och NR1609!


Meddelande

Laddar meddelande...