Läckert från Sim2!

Ny modellserie med LED-teknik

SIM2, den exklusiva italienska projektortillverkaren, meddelar nu att den nya serien NERO 3 LED LINE, med den senaste utvecklingen inom LED-projektion, är klar för leverans.

Den nya NERO 3 LED Line tillåter ett verkligt bekvämt ägande med praktiskt taget inga driftskostnader - varken lampor eller färghjul behöver bytas förrän efter 20 år av regelbunden användning. Långt efter projektorns förmodade livslängd alltså.

Den här nya projektorplattformen använder SIM2 PURE LED, en motor utrustad med tre nya lysdioder, som gör dessa modeller till de ljusstarkaste i sin kategori. De tre modellerna är förmodligen även särskilt intressanta för installatörer som vill erbjuda en perfekt kalibrerad projektor till sina kunder. Detta är möjligt tack vare en särskild fabrikskalibrering (som gör produktionstiden 40 % längre), och tack vare den nya LCC programvara (Live Color Calibration) speciellt utvecklad av SIM2 för dessa nya LED-projektorer.

Den nya LED-linjen består av 3 modeller: NERO 3 LED BG som har ett klassisk svart kristallglaskabinett. NERO 3 LED WG, erbjuds i motsvarande vitt. Den tredje modellen, NERO 3 ST är utrustad med en short-throw-lins (1,23-1,5: 1). Ett bra alternativ när hemmabion är mycket liten eller om det finns andra utrymmesbegränsningar, och gör det möjligt att ha en 250 cm bred duk genom att installera projektorn på 310 cm avstånd.

All tre nya modeller kan elegant dölja kablar och ingångar som gör att projektorn smälter in mycket stilrent i rummet. Prisuppgift saknas i skrivande stund men räkna med rejäl premiumklass.

 

För mer info och tekniska detaljer kikar du in här: http://www.sim2.com/home/en/content/nero-3-0 


Artikelflöde

Savant

Ny hemautomatisering

Amerikanska Savant för smarta hem finns nu i Skandinavien, och man trycker hårt på enkelheten vid programmering, det ska vara mycket drag’n’drop och lite kod. 


Fina fötter från IsoAcoustics

Mjuka puckar

Från IsoAcoustics, kända för sina högtalarstativ (Aperta för hemmabion) kommer nu Orea, puckar att ställa elektronik på. 


Storfilm i hemmabion!

Den svarta pantern som erövrade världen

Både publik och kritiker har hyllat Black Panther som Marvels bästa superhjältefilm någonsin. Serieimperiets artonde rulle har också blivit den hittills största och årets mest inkomstbringande biosuccé.


Aequo Audios nya flaggskepp

Nederländska lyxbyggen

Med en 13- och en 11-tums subbas (aktiva) samt en 8-tums ”normal” bas samt mellanregister och diskant är Aequo Audios nya flaggskepp Diluvium en av få högtalare som på riktigt inte behöver stöd av en subbas. 


Miniprojektor från Sony

FICKBIO

Det är inte helt ovanligt med pyttesmå projektorer, men när Sony släpper en som ska kunna projicera en 120-tumsbild blir vi nyfikna!


Nytt från XTZ

Alpha får sällskap

XTZ:s värstingserie Divine är nu inne på sin andra inkarnation, och med Delta (och Delta C) är serien komplett. 


Sex smarta kanaler

NYTT FRÅN BRYSTON

Brystons nya slutsteg 24B³ i Cubed-serien har två råstarka kanaler (2x300 W) och fyra kanaler på vardera 75 W, allt i 8 ohm. 


Nytt från Q Acoustics!

Stora förbättringar

Brittiska högtalartillverkaren Q Acoustics brukar uppdatera sina modellserier efter några år, och nu är det dags för 3000-serien att få tillägget ”i” i modellbeteckningarna. Och när det kommer till den relativt billiga 3000-serein är det rejäla förbättringar!


3D lever!

Tacka Optoma för det, som med sin UHD51 levererar både 4k och 3d, och det till ett pris under 20 000 kronor! Den ska enligt uppgift också hantera HDR på ett bra sätt, och med 2 400 lumens ljusstyrka kan den nog funka bra i ett vardagsrum.

Tacka Optoma för det, som med sin UHD51 levererar både 4k och 3d, och det till ett pris under 20 000 kronor! Den ska enligt uppgift också hantera HDR på ett bra sätt, och med 2 400 lumens ljusstyrka kan den nog funka bra i ett vardagsrum.


Större fransmän

TRIANGLE THETIS

Med Thetis 380 (bilden) och Thales 400 ökar Triangle på konarean rejält!


Nytt från Sony

Ljudstrålande värsting-OLED

Sonys nya värsting-tv AF8 har inte bara oled-panel och det fantastiska bildbehandlingschippet X1 Extreme, utan även Acoustic Surface-tekniken som gör att hela bildytan även strålar ljud.


Sommarens bästa svenska film

Den blomstertid nu kommer

Myten säger att Sverige är som mest sårbart när det är storhelg och många myndigheter håller stängt. Därför är det ingen slump att filmkollektivet Crazy Picures långfilmsdebut utspelar sig på midsommarafton. Vi har pratat med gänget bakom bioaktuella thrillern Den blomstertid nu kommer.


Wind River-tävlingen avgjord!

NI VANN!

Nu har vi dragit vinnarna i tävlingen!


KRÖNIKA THOMAS NILSSON

Tänk på döden

Det händer att jag gör det allt mer nuförtiden.
Tänker på döden, alltså.
Jag vet inte riktigt varför.


Nya UHD-spelare

Panasonic har en hel serie nya UHD-spelare på ingång

Allra intressantast är referensspelaren 9000 och lillebrorsan 820.


Meddelande

Laddar meddelande...