Nyhet Film

STOCKHOLM INTERNATIONAL FANTASTIC FILM FESTIVAL

MONSTERS OF FILM arrangerar SPRING EDITION den 26, 27 och 28 april

STOCKHOLM INTERNATIONAL FANTASTIC FILM FESTIVAL

Monsters of Film överraskar med en ny kulturgärning - den skräckfilmsälskande Stockholmspubliken slipper vänta tills oktobermörkret faller för att njuta av eviga demoner, sanslöst splatter och stiliga mysterier.

I slutet av april bjuds det på en helg fullspäckad med filmer om spöken, demoner, förbannelser, rysliga brott, mordiska dockor, skumma spioner och vansinniga ryska hantverkare. Det kommer visa handplockade rykande färska skräckfilmer och thrillers för alla ljusskygga varelser som vill gömma sig för vårsolens strålar. Det blir övernaturligheter och blodiga tokigheter på Klarabiografen och Biograf Zita i centrala Stockholm.

 

 

Sanslöst splatter och komiskt blodbad

Här vankas det bloddrypande korståg mot allt och alla. Det kommer att slaktas, exploderas och hackas i småbitar. Räkna med att blodet stänker och inälvorna flyger. Inte minst i The Well (2024). Här möter vi en ung amerikansk kvinna som restaurerar antika oljemålningar kallas till en avlägsen italiensk by för att rädda ett brandskadat konstverk. Men snart uppenbarar sig blodtörstiga monster och hämndlystna häxor från det förflutna i detta blodiga hantverk som hämtat inspiration från legender som Lucio Fulci, Joe D´Amato och Umberto Lenzi.

Den holländska komikernduon Steffen Haars och Filio van der Kuil gör sin engelskspråkiga regidebut med Krazy House (2024) – en skoningslös splatterfest om en djupt religiös man som upptäcker att de ryska hantverkarna som renoverar hans hus är efterlysta kriminaldårar. Blodsprutande och underhållande med bland andra Nick Frost och Alica Silverstone i huvudrollerna.  

 


Eviga demoner av alla de slag – och en dansk 

I den här sektionen möter vi demoner som återuppstår ur mörka gömmor och demoner som följer dig var du än går. Demoner i folktro och legender och onda krafter som tar över vanliga människor.

The Soul Eater (2024) är en fransk mix av skräck och True Crime om två detektiver som inser att deras respektive fall sammankopplas av en ondskefull demon som hemsöker byn dit båda kommer för sina utredningar. Filmen är regisserad av duon Julien Maury och Alexandre Bustillo som tidigare chockat sin publik med bland annat Inside, Among the Living och The Deep House.

 

Dansken Ole Bornedal fick en stor succé med rysaren Nattvakten (1994) som även fick en amerikansk remake (1997) som han själv också regisserade. Nu är Bornedal tillbaka med Nattvakten – Demons are Forever (2023). En uppföljare där Nikolaj Coster-Waldau och Kim Bodnia är tillbaka på det bårhus där hela den ruggiga historien en gång började.

 

Stiliga mysterier, mystiska kvinnor och mordiska mördare blir det också med tyska Universalteorin (2023) och brittiska Stopmotion (2024), den sistnämnda en nyskapande mix av animation och spelfilm.

 

Biljetter & sånt

För mer information om festivalen, visningstider och hur du köper medlemskap och biljetter, surfa in på www.sifff.se

 

Monsters of Film återkommer också i höst den 7-13 oktober.

 

 


 
 

 

 

Annons:

The Well
KH
Stop Motion

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår